Nederlands fabricaat Waterdichte hoes wordt meegeleverd

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine houtkorrels die als brandstof dienen voor speciale pelletkachels. Ze worden geperst uit duurzaam, onbehandeld zaagsel en schoon resthout dat van onder andere houtzagerijen afkomstig is. Het warmtevermogen is twee tot drie keer hoger dan dat van brandhout.

Pellets zijn een vorm van biomassa. Er worden namelijk geen toevoegingen aan het houtafval toegevoegd, 100% natuurlijk dus. Houtpellets zijn van alle biobrandstoffen ook nog eens de zuiverste brandstof, omdat ze voor weinig tot geen as- en roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling zorgen. Bovendien zijn ze CO2-neutraal en dus bijzonder milieuvriendelijk. Dat betekent dat ze geen negatief effect hebben op het broeikaseffect, er komt geen extra CO2 in de atmosfeer tijdens het branden van pellets. Dat maakt pellets veel milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen als gas en olie. Daar komt bij dat u met pellets tot wel 60% op uw energierekening kunt besparen. Als dat niet genoeg voordelen zijn, weten wij het ook niet meer!

Houtpellets direct
online bestellen

Op onze website vindt u meer uitgebreide informatie over alles wat met pellets te maken heeft, van de verschillen tussen pellets tot hoe een pelletkachel werkt en waar u op moet letten bij aankoop van een pelletkachel en pellets. Mist u nog informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk het aanbod pellets van Top Pellets Europe B.V. online. U heeft de keuze uit witte en bruine houtpellets, te koop in zakken van 10kg en 15kg. U kunt direct online bestellen en bepaalt zelf de afleverdatum!

Rustenburgerweg 3
1646 WJ Ursem
Telefoon: +31 (0)72 503 92 02

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 Top Pellets Europe B.V.