Nederlands fabricaat Waterdichte hoes wordt meegeleverd

Pellet FAQ’s

Op onze website vindt u uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op pellets, zoals CO2-uitstoot, pelletkachels en belastingvoordeel. Een aantal veelgestelde vragen beantwoorden we hieronder voor u.
Wat zijn pellets?

Brandstof gemaakt van schoon zaagsel en afvalhout. Ze zijn efficiënt, gebruiksvriendelijk en 100% natuurlijk. Pellets worden steeds populairder vanwege de kostenbesparing en voordelen voor het milieu.

Wat maakt een pellet goed?

De drie kenmerken waar u de kwaliteit aan kunt aflezen, zijn de warmte die vrijkomt, de hoeveelheid as en de vochtigheid. De beste pellets hebben een BTU-waarde van 8000-8400, een aspercentage van maximaal 0,7% van het gewicht en een vochtigheid van maximaal 10%.

Hoe brand ik pellets?

Pellets worden verbrand in speciale pelletkachels en –ketels. Er blijft zeer weinig as achter.

Zijn pellets echt goed voor het milieu?

Jazeker, het branden van pellets zorgt voor minder CO2-uitstoot dan wanneer een boom wegrot in het bos. En wanneer u een jaar pellets brandt, heeft u uw verbruik van fossiele brandstoffen net zover teruggedrongen als wanneer u een jaar een Toyota Prius zou rijden, maar dan goedkoper! Voor pellets worden geen bossen gekapt, maar wordt schoon afvalhout van o.a. timmerbedrijven gebruikt.

Bestellen bij Top Pellets Europe B.V.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!
Is het online betalen veilig?

Wij werken met iDEAL, hiermee kunt u online betalen via uw eigen bank, waardoor het net zo veilig is als internetbankieren. Meer dan 100.000 webshops gebruiken iDEAL als betaalwijze.

Kan ik de pellets ook ophalen?

Jazeker, dat kan volgens afspraak in Ursem, gemeente Alkmaar, voor zowel losse zakken als volle pallets.

In Moerdijk (Noord-Brabant) kunt u, na reservering en betaling, uw bestelling (alleen volle pallets) ophalen.

Wanneer worden mijn pellets bezorgd?

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u zelf bepalen welke dag u de pellets wilt ontvangen. Wij leveren graag op de dag dat het u het beste uitkomt.

Onze vervoerder levert standaard uit tussen 08:00-17:00uur. Indien u een specifiek tijdstip wilt reserveren dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

Één dag voor de gewenste afleverdatum ontvangt u van onze vervoerspartner een bevestigingsmail over de bezorgdag. Op de dag van afleveren ontvangt u nogmaals een mail met een track-and-trace code. Middels deze code kunt u het gewenste aflevermoment inzien.

Waar zetten jullie de pellets neer wanneer jullie deze bezorgen?

Onze vervoerder heeft een pompwagen mee en kan de pallet(s) op de oprit of onder de carport plaatsen (indien de bestrating geen kuilen en/of drempels bevat). U kunt dit aangeven bij ‘Bestelnotities’.

Moet ik thuisblijven voor de bezorging?

Dat hoeft niet. Wanneer u niet thuis bent, zorg er dan voor dat u in het veld ‘opmerkingen’ bij het plaatsen van uw bestelling aangeeft waar de pallets moeten komen te staan.

Kan ik de pellets buiten laten staan?

De pallet van Top Pellets Europe B.V. wordt geleverd met een waterdichte hoes. Als u de pellets ook echt buiten wilt gaan bewaren, zorg er dan voor dat ze hoog en droog staan, dat er geen gaten in het plastic zitten en dat u er een extra zeiltje ter bescherming overheen gooit.

Ik ben niet tevreden met mijn witte / bruine pellets. Kan ik deze ruilen?

Heeft u witte korrels gekocht maar wilt u toch liever bruine, dan kunt u deze komen ruilen. Wij zoeken graag samen met u naar een passende oplossing.

Rustenburgerweg 3
1646 WJ Ursem
Telefoon: +31 (0)72 503 92 02

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 Top Pellets Europe B.V.