Nederlands fabricaat Waterdichte hoes wordt meegeleverd

Over pellets

Pelleteren is een speciale manier van persen en zeer efficiënt om biomassa om te zetten in brandstof. Pellets zijn een vorm van biomassa; houtafval in natuurlijke staat zonder toevoegingen. Het zijn kleine houtkorrels die uit schoon zaagsel zijn geperst en als brandstof kunnen dienen voor uw pelletkachel. Houtpellets zijn een schoner, gemakkelijker en kostenefficiënter alternatief voor gewoon brandhout.

Pellets worden al tientallen jaren zowel door huishoudens als bedrijven zoals elektriciteitscentrales gebruikt om stroom en warmte op te wekken. Houtpellets stoken wordt gezien als de meest economische en energiebesparende manier om de CO2-uitstoot te verminderen. Het bio-energie product wordt daarom wereldwijd ook alsmaar populairder. Er wordt jaarlijks wereldwijd al meer dan 12 miljoen ton pellets geproduceerd.

Houtpellets stoken is ideaal voor uw huis of kantoor aan huis. U hoeft niet bang te zijn mis te grijpen, Top Pellets heeft een ruime voorraad pellets. Doordat wij deze op eigen terrein opslaan, kunnen wij de prijzen bovendien laag houden. Top Pellets pellets zijn van een uitstekende kwaliteit, geen spaanplaat, MDF, spijkers of nietjes en geen toevoegingen. We gebruiken de juiste grondstoffen die aan de normen voor certificering voldoen. Onze pellets worden regelmatig gekeurd dus u bent verzekerd van een constante kwaliteit.

Hoe worden pellets gemaakt?

Restmateriaal zoals fijn, onbehandeld zaagsel en ander schoon resthout gaat naar de fabriek waar het door de shredder gaat. Zo wordt het gebroken tot maximaal 3cm en vervolgens vermalen. Wat overblijft, gaat door een machine die eventueel achtergebleven niet-magnetische metaaldelen en plastic er uithaalt, evenals zand en grind. De schone houtdeeltjes worden vermengd met zaagsel en houtvezel. Daarna wordt het gezeefd, want alleen deeltjes van 3mm en kleiner zijn geschikt om een pellet te worden. Grove stukken worden via de zeefinstallatie naar de hamermolen getransporteerd waar ze verkleind worden. De grondstoffen worden onder druk door een zeef geperst, waardoor de ronde vorm ontstaat. Deze deeltjes worden vervolgens op elkaar geperst. Het vochtgehalte is hierdoor minder dan 10%. De natuurlijke hars in het hout houdt de deeltjes bij elkaar.

Het persen verhit het hout. Om verbranding te voorkomen worden de korrels daarom gekoeld met water. Hierdoor krijgen pellets een glimmend laagje. Het water verdampt vervolgens weer. Hierna zijn de pellets klaar om in zakken of big bags verpakt te worden.

Bij Top Pellets Europe B.V. kunt u uitsluitend pellets van de beste kwaliteit kopen. U heeft de keuze uit pellets van zachthout of hardhout.

Rustenburgerweg 3
1646 WJ Ursem
Telefoon: +31 (0)72 503 92 02

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 Top Pellets Europe B.V.